Gedeeltelijke prothese of frameprothese

Niet het hele gebit vervangen, maar slechts één of een aantal tanden of kiezen. Voor een gedeeltelijk kunstgebit werken wij nauw samen met uw tandarts. U heeft een verwijzing nodig van de tandarts. De tandarts moet vaststellen dat het gedeeltelijke kunstgebit de eigen tanden en kiezen niet zal belasten. Als u geen tandarts heeft kunnen wij dit voor u verzorgen.

Er zijn twee soorten gedeeltelijke prothesen: de frameprothese en de kunststof plaatprothese met of zonder haakjes.

Volledig kunstgebit

Na verloop van tijd kan het nodig zijn uw volledige kunstgebit te vervangen. Vaak wordt dit om de 5 jaar vergoed door de zorgverzekeraar. We komen eerst bij u langs voor de intake. Zodra u de begroting heeft goedgekeurd en u in aanmerking komt voor een nieuwe prothese gaan we aan de slag.

Samen zorgen we ervoor dat uw nieuwe prothese helemaal naar uw wens wordt gemaakt. Denk hierbij aan de kleur en stand van de tanden.

Nazorg

Nazorg is belangrijk, want u zult tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe gebitsprothese. In het begin kunt u wat moeite hebben met kauwen of praten. Ook kunt u een gevoel van een vollere mond krijgen en kunnen er zelfs blaasjes en drukplekjes ontstaan. Neemt u dan gewoon contact met ons op zodat we langs kunnen komen om de prothese aan te passen.

Immediaat prothese

Om allerlei redenen kunt u uw tanden en kiezen verliezen, voordat de laatste tanden en kiezen worden getrokken is het gebruikelijk dat er eerst een tijdelijke immediaat prothese wordt vervaardigd.

We proberen hierbij zoveel mogelijk rekening te houden met uw wensen. Denk hierbij aan de kleur en stand van de tanden.

Even wennen

U zult in het begin flink moeten wennen aan de prothese. Door het slinken en genezen van de kaak zal de prothese snel te ruim zitten en drukplekken kunnen geven. Neem dan contact met ons op zodat we langs kunnen komen om het gebit aan te passen.

Na ongeveer een jaar zullen de kaken bijna volledig genezen en niet meer zo hard slinken. Vanaf dat moment kunnen we de definitieve prothese aanmeten.

Trekken van tanden en kiezen

Voor het trekken van tanden en kiezen verwijzen we u door naar uw eigen tandarts of naar een tandarts waar wij mee samen werken. Na het trekken van uw tanden en kiezen plaatst de tandarts meteen de prothese.

Klikgebit

Draagt u al lang een kunstgebit? Misschien gaat uw gebitsprothese dan wel steeds losser zitten. Dat komt doordat de onderkaak steeds verder slinkt. Als een normaal kunstgebit niet (meer) het gewenste resultaat biedt, kunnen implantaten uitkomst bieden.

Een implantaat is een kunstwortel. Die wordt in de kaak geplaatst op de plek waar vroeger uw tanden en kiezen stonden. Het nieuwe kunstgebit wordt op de implantaten bevestigd. Dat zit voortaan weer goed vast. U heeft twee of vier implantaten nodig.

MondPro aan huis werkt hierbij samen met een tandarts-implantoloog. De tandprotheticus zorgt voor het aanmeten van de prothese, de implantoloog brengt de implantaten aan in de kaak.

Als u al implantaten heeft kan hier ook een nieuwe prothese op gemaakt worden.